Etusivu > Palvelut > Pohjallishoidot

Pohjallishoidot

Suomen PohjalliskeskusTukipohjallinen - Hoito

Tukipohjallishoidon tavoitteena on korjata alaraajojen asentoa ja toimintaa, estää virheasentojen pahentuminen, nopeuttaa ortopedisten leikkausten jälkeistä kuntoutusta, ehkäistä jalkojen iho- ja pehmytosavaurioiden synty sekä edistää paikallishoitoa.

Tukipohjallinen - Valmistus

Yksilöllisten tukipohjallisten valmistuksessa oikean pohjallishoitomenetelmän valinta on tärkeää, erityisesti tulisi kiinnittää huomiota riskiryhmien hoitoon: diabetes, psoriasis, reuma.. Pohjalliset on mahdollista rakentaa joko erilaisista lämpömuokattavista materiaaleista, valmiista elementeistä, puolivalmisteista tai kipsimitan mukaan. Kipsimitta on ehdottomasti tarkin ja varmin tapa saada luotettava lopputulos aikaan. Materiaalit jalkavuoteeseen valitaan tilanteen mukaan. Mitä suojaavampi tukipohjallinen halutaan, sitä joustavampi materiaali tarvitaan. Vastaavasti korjaavissa ja tukevissa pohjallisissa käytetään astetta "kovempia" solukumi tai lämpömuokattavia materiaaleja.

Suomen Pohjalliskeskus

Tukipohjallinen - Sovitus

Tukipohjallisten sovituksessa tulisi kiinnittää huomiota pohjallisen sopivuuteen ensinnäkin jalkaan ja toisaalta kenkään. Hyväkin pohjallinen saattaa menettää merkityksensä, jos kenkä on liian pieni.

Tukipohjallinen - Kontrolli

Pohjallisen ja kengän toimintakykyä tulisi seurata ja tapauskohtainen kontrolli tulisi järjestää tarvittaessa ensimmäisen kuukauden aikana käyttöönotosta. Viimeistään vuoden kuluttua tulisi käydä tarkastuksessa, jotta mahdolliset muutokset jalassa ja/tai pohjallisessa nähdään ja näin voidaan ajoissa tehdä tarvittavat korjaukset.


Copyright © Suomen Pohjalliskeskus